Arabic Chinese simplified Chinese traditional English French German Italian Japanese Korean Spanish

Translation by Google translate

Solved Lubricants in the M-Zero

  • Dane
  • Dane's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
More
08 Apr 2020 10:38 - 02 Jul 2020 09:28 #210 by Dane
Lubricants in the M-Zero was created by Dane
Hi there!

I have noticed that some lubricant is leaking at the RA axle. Is this normal or is it possible that there is something defective inside? or is it possible that it has to be relubricated?


_________________
Best regards
Attachments:
Last edit: 02 Jul 2020 09:28 by Stefano82.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Stefano82
  • Stefano82's Avatar
  • Away
  • Avalon Instruments Team
  • Avalon Instruments Team
  • Don't panic
More
09 Apr 2020 08:48 - 09 Apr 2020 09:54 #212 by Stefano82
Replied by Stefano82 on topic Lubricants in the M-Zero
Hi Dane

We don't use any kind of lubricants inside our mounts, and I confirm you that they don’t need any lubrication, since it has been designed to have no maintenance needs.

We don’t think something it is defective inside, what you see it could be some bearings lubricant used by the bearings producer.

Best regards

Stefano
Avalon Instruments Team
Last edit: 09 Apr 2020 09:54 by Stefano82.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Dane
  • Dane's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
More
14 Apr 2020 08:07 - 04 May 2020 07:16 #220 by Dane
Replied by Dane on topic Lubricants in the M-Zero
Hi Stefano

Thanks for the information. It seems a little much lubricant. Plus both sides of it are contaminated. I'll keep looking into it.

_________________
Best regards
Last edit: 04 May 2020 07:16 by Stefano82.

Please Log in or Create an account to join the conversation.